Veilig genieten van uw koffie

5 waardevolle tips

Als onderdeel van de geleidelijke opstart van het 'nieuwe normaal' wordt de hereniging met collega's steeds tastbaarder en staat Jacobs Douwe Egberts Professional te popelen om u weer die welverdiende koffiepauze aan te bieden.

Maar hoe geniet u veilig van uw koffie?
De veiligheid van onze medewerkers, klanten en consumenten staat centraal in onze beslissingen, hieronder vindt u onze aanbevelingen om de veiligheid van uw werknemers te garanderen.

1. Houdt onderling een minimale afstand van 1,5m en beperk het aantal mensen dat aanwezig is in de coffee corner


Om het aantal mensen aan de koffiemachine te beperken, zijn onderstaande tips aangeraden:

  • Spreid de koffiepauzes tussen teams over de hele dag om iedereen de kans te geven te genieten van hun koffie
  • Blijf niet te lang in de kantine en geniet van uw koffie aan uw bureau
  • Ga geen koffie halen voor een collega maar alleen voor uzelf

2. Was uw handen voor en na het gebruik van de koffiemachine


Het is belangrijk om werknemers zeep of hydroalcoholische gel te geven, idealiter via een machine met bewegingssensor of een pedaal.

“Was uw handen regelmatig, met water en vloeibare zeep op een correcte manier (ook als er handschoenen zouden worden gedragen). Stel middelen ter beschikking om de handen te wassen (bij voorkeur met water en vloeibare zeep) en te drogen (papieren doekjes, geen handdoeken, geen elektrische handdrogers) en/of te ontsmetten. Voorzie geschikte handgels of ontsmettingsmiddelen op plaatsen waar handen wassen niet mogelijk is, bij voorkeur in dispensers die niet met de handen moeten worden aangeraakt.”*

*De generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan.

Lees meer

3. Reinig het machinescherm min. 2x per dag


Vraag de schoonmaakteams om de schermen van de koffiemachines regelmatig en minimaal twee keer per dag te wassen met geschikte producten. U kunt desinfecterende doekjes gebruiken of een IPA-oplossing (isopropylalcohol) min. 70% met schoon weefsel. Wees voorzichtig, breng de vloeistof niet rechtstreeks op het oppervlak aan.*

*JDE kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de effectiviteit van een desinfecterend product in de strijd tegen ziekteverwekkers, zoals COVID-19. Raadpleeg de richtlijnen van uw lokale volksgezondheidsinstantie over hoe u uzelf kunt beschermen tegen mogelijke infectie

4. Gebruik papieren bekers

Het is raadzaam om het gebruik van papieren bekers te verkiezen boven gedeelde bekers.Daarnaast zijn onze bekers ook milieuvriendelijker omdat ze tot 4x herbruikbaar zijn (uiteraard door dezelfde persoon) en recycleerbaar en industrieel composteerbaar zijn.

5. Plaats pedaalemmers


Net als de zeep- en geldispensers, wordt het sterk aanbevolen om pedaalemmers te gebruiken om contact met de handen te voorkomen.

Bij JDE verzekeren we u dat:

  • Onze koffieproductie wordt uitgevoerd in een veilige omgeving volgens zeer strikte hygiënische procedures. Elke perfect hermetische individuele verpakking garandeert de kwaliteit en hygiëne van uw Jacobs Douwe Egberts koffie.
  • Onze medewerkers zijn opgeleid om de veiligheidsmaatregelen te respecteren. Alle JDE Professional-technici gebruiken hydroalcoholische gel voor/ na elke interventie. Ze zijn uitgerust met mondmaskers en dragen gele vesten om naleving van de aanbevolen maatregelen te garanderen.
  • Onze machines zijn uitgerust met een automatisch reinigingssysteem dat de noodzaak voor manuele tussenkomst van uw teams en contacten met onze machines minimaliseert.