Op kantoor

De afgelopen twee maanden hebben we verbinding tussen collega’s, gasten of bezoekers moeten missen. Gelukkig komt het moment van samen koffiedrinken weer in het vizier en vanuit JDE is het één van onze prioriteiten om u te helpen met de voorbereidingen van de herstart in het ‘nieuwe normaal’. We doen het tenslotte met elkaar.

Hieronder enkele tips om te zorgen dat u straks met uw collega’s of bezoekers op een veilige manier een kop koffie kan drinken.

Tips om uw kantoor klaar te maken voor de 1,5 meter samenleving

1. Opstarten van uw koffiemachine

Bekijk onze tips voor het opstarten van uw koffiemachine, dit voorkomt storingen. Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.

2. Bestel op tijd uw ingrediënten

Bestel op tijd uw ingrediënten volgens het normale bestelproces.

Controleer voor gebruik ook de houdbaarheidsdatum van uw voorraad ingrediënten.

 

3. Voorbereidingen voor de herstart

In aanloop naar de herstart van uw bedrijfsactiviteiten kunt u alvast enkele voorbereidingen treffen om straks uw koffiecorner op een veilig manier in gebruik te kunnen nemen. Hieronder enkele stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat gebruikers straks op een veilige manier gebruik kunnen maken van de koffie voorziening:

 1. Richt uw koffiecorner in zodat de anderhalve meter afstand geborgd kan worden. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld het plaatsen van vloerstickers om de anderhalve meter zodat collega’s die aan het wachten zijn veilige afstand kunnen houden.
 2. Zorg dat de veiligheid van gebruikers geborgd is op punten waar er meerdere koffiemachines naast elkaar staan en de anderhalve meter afstand lastig te waarborgen is. Dit kunt u doen door middel van het plaatsen van een plexiglas scherm tussen beide koffiemachines.
 3. Maak een aparte plek voor het desinfecteren of wassen van de handen. Dit zorgt voor minder lange wachtrijen bij de koffiemachine zelf.
 4. Plaats de afvalcontainer buiten de routing van en naar de koffiemachine, om zo de anderhalve meter afstand te waarborgen en filevorming rondom de koffiemachine te voorkomen.
 5. Het advies van JDE Professional is om tijdelijk roerstaafjes niet te gebruiken.

4. Duidelijke communicatie


Om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan het hygiëne protocol houdt is duidelijke communicatie cruciaal. Hang in de koffiecorner een puntsgewijze instructie op om het koffie drinken zo veilig mogelijk te maken.

5. Routing

Denk goed na over de routing richting en vanaf de koffiecorner. Met een duidelijke routing die wordt aangegeven op de grond, bijvoorbeeld door middel van pijlen, kunt u ervoor zorgen dat medewerkers niet onnodig met elkaar in contact komen. Zorg dat er eenrichtingsverkeer is waar mogelijk. Geef duidelijk aan waar de rij begint en zorg dat iedereen na het koffie halen aan de andere kant weer terugloopt. Vloerstickers met 1,5 meter afstand ertussen kunnen vervolgens helpen om de afstand tussen wachtenden in de rij te waarborgen.

'Live' met 1,5 meter

Hygiëne protocol voor gebruikers

 

Om veilig met elkaar te blijven genieten van een kop koffie of thee hebben we de belangrijkste maatregelen uitgewerkt. Voor de veiligheid van u en uw collega’s wordt geadviseerd de onderstaande tips toe te passen op uw locatie:

 • Houd minimaal anderhalve meter afstand van andere gebruikers bij de koffiemachine.
 • Spreid het halen van koffie gedurende de dag om zo iedereen de gelegenheid te geven van koffie of thee te kunnen genieten.
 • Haal enkel voor uzelf een kopje koffie of thee en neem uw vers gezette koffie of thee direct mee naar uw werkplek.
 • Was uw handen 30 seconden met zeep of gebruik een desinfectie-foam, -doekje voordat u de koffiemachine bedient.
 • Wanneer u zelf melk en/of suiker aan uw consumptie wilt toevoegen doe deze dan eerst in uw beker en tap vervolgens uw consumptie. Hierdoor wordt het toegevoegde ingrediënt automatisch vermengd en is een roerstaafje niet nodig.
 • Het herbruiken van uw koffiebeker is geen probleem mits u enkel voor uzelf koffie haalt.

1. Anderhalve meter & hygiëne ambassadeur

Zorg dat in de koffiecorner de hygiëne regels altijd worden nageleefd. Eventueel kunt u een manager benoemen die toeziet op naleving van de afspraken. Zo kunt u samen met uw collega's blijven genieten van een kop koffie of thee.

2. Koffie halen voor collega’s

Het advies is alleen een kop koffie of thee voor uzelf te halen om zo hygiënisch mogelijk te blijven genieten van een kop koffie.

 

3. Hergebruiken bekers

Het hergebruiken van uw koffiebeker is geen probleem, mits u zelf de koffie haalt.

4. Bijvullen & schoonmaken koffiemachine

Voor het bijvullen en schoonmaken van de koffiemachine is het advies:

 1. Was uw handen 30 seconden met zeep of gebruik een desinfectie-foam, -doekje voordat u de koffiemachine bijvult of schoonmaakt.
 2. Voorkom aanraking van het ingrediënt door direct vanuit de verpakking het product in de ingrediëntcontainer te vullen.
 3. Reinig het bedienpaneel van de koffiemachine vaker dan gebruikelijk.

Meer informatie?