Koffiemachine voor thuis op kantoor: goed idee?

U ziet ze soms opduiken in uithoeken van kantooromgevingen: de traditionele filterapparaten en Senseo-toestellen die de oversteek van de huiskamer naar een bureau of vergaderzaal hebben gemaakt. Maar gedijt zo’n koffiemachine voor thuis wel op kantoor?

Tijd is geld

Is er geen koffievoorziening op het werk? Dan nemen medewerkers vaak hun eigen toestel mee. In andere gevallen kiest de werkgever zelf voor het gemak van de vertrouwde koffieapparaten van thuis. Zo lijkt u als werkgever te besparen. Maar dat is niet altijd het geval. Er bestaan professionele koffieoplossingen die per kop nog minder kosten dan een systeem met pads of capsules.

Bovendien speelt ook tijd een rol. Moeten de medewerkers telkens een tijdje wachten op hun koffie? Dat is voor een werkgever duurder dan een geschikte zakelijke koffieoplosssing.

Als werkgever besparen op uw koffieuitgaven?     
Weeg af of het past bij uw bedrijf om een 
koffiebijdrage te vragen!

Kantoorjungle


De belangrijkste vraag: hoeveel collega’s drinken koffie op het werk?
Voor grote groepenhebt u in de eerste plaats een professioneel toestel nodig, eventueel aangevuld met een consumentenmachine.


Denk daarnaast aan service en onderhoud. Zonder zakelijke koffiepartner moet u zelf geregeld naar de winkel om koffie bij te kopen, zelf instaan voor de reiniging, én zelf defecten oplossen. Anders overleeft uw toestel de kantoorjungle niet lang.

Smaken verschillen?


Over smaak valt niet te twisten, maar wel iets uit te leggen. Zowel het particuliere als het zakelijke gamma heeft heel wat koffiesoorten en smaakvariaties in de aanbieding. Uw professionele toestel stelt u precies in volgens uw voorkeuren. Daartegenover staat dat u misschien al verknocht bent aan de smaak van uw persoonlijke koffietoestel van thuis.

Ook de kwaliteit van uw water bepaalt de smaak van uw koffie. Want een kopje koffie bestaat voor 98 procent uit water. Bij een professionele machine komt een technicus uw waterfilter op vaste tijdstippen vervangen. Huishoudapparaten hebben geen ingebouwde filter. Eén taakje wacht wel op u: ontkalk uw toestel om de paar maanden.

Microklimaat voor uw consumententoestel

 

Waar hoort een consumentenkoffiemachine nu het meest thuis in een kantooromgeving? Eigenlijk overal wanneer uw bedrijf niet groter is dan een gemiddeld gezin. Of wanneer uw organisatie weinig koffiedrinkers telt en het verbruik daardoor niet hoger ligt dan dat van een gezin.

Daarnaast floreren kleine apparaten in specifieke ruimtes. Aan het onthaal of in een vergaderzaal is zo’n toestel vaak de perfecte aanvulling op de professionele machine uit de eetzaal.

De keuze voor een koffiemachine voor op het werk hangt af van verschillende factoren: hoeveel koffiedrinkers telt uw organisatie, hoe snel moet de koffievoorziening zijn, hoeveel belang hecht u aan smaak en variatie, wie zal instaan voor de reiniging en het onderhoud, enzoverder. Vraag daarom advies aan een koffieleverancier. Die stelt u de meest rendabele aanpak voor: een professionele oplossing, een consumententoestel, of een combinatie van beide. Lees snel onze strafste gids voor koffie op het werk om een juiste keuze te maken!