• Voor 12u besteld, binnen 48u geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen 8 werkuren

UTZ Rainforest Alliance en Fairtrade

Jacobs Douwe Egberts Professional is aangesloten bij zowel UTZ, Rainforest Alliance als Fairtrade. Want niet alleen de kwaliteit van onze koffie en thee is belangrijk, ook de kwaliteit van de leef- en werkomstandigheden van onze koffie- en theeboeren.

Maar, wat houden deze keurmerken nu eigenlijk in en wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

Welk keurmerk is eerlijk en duurzaam?

Uw kop koffie of thee vindt zijn oorsprong op de plantages. Koffie- en theeboeren zorgen ervoor dat de koffiebessen, -bonen en theeblaadjes met de beste zorg behandeld worden. Maar wie zorgt er voor de boeren en het behoud van onze natuurlijke bronnen? Keurmerken als UTZ Rainforest Alliance en Fairtrade! Zij zetten zich in voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het beschermen van de natuurlijke hulpbronnen op de plantages.

Zijn deze keurmerken dan beide eerlijk en duurzaam? Ja, dat zijn ze zeker!

UTZ Rainforest Alliance

UTZ stimuleert duurzame landbouw en wil een betere toekomst voor de boeren en hun familie. De focus ligt op betere werkomstandigheden en meer zorg de toekomstige generaties. Daarnaast bevordert UTZ betere landbouwmethodes zodat de opbrengst van de landbouw groter is en de kwaliteit ervan verbetert, zonder dat de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput en de natuur wordt beschadigd.

UTZ werkt samen met zowel kleine als grote boerenbedrijven en stelt eisen aan een goede landbouwpraktijk, sociale arbeidsverhoudingen en verantwoorde omgang met het milieu.

Sinds 2018 is UTZ gefuseerd met Rainforest Alliance. Rainforest Alliance richt zich voornamelijk op milieuvriendelijke landbouw en bescherming en behoud van biodiversiteit.

UTZ en Rainforest Alliance samen zorgen vanaf nu voor een eerlijke en duurzame toekomst.

Fairtrade

Fairtrade richt haar initiatieven op de arme kleine boeren en arbeiders. De focus ligt op het eerlijker maken van de handel en de positie van boeren en arbeiders in de keten te versterken, dit alles met steun van de consument.

Hoe gebeurt dit? Fairtrade probeert kleine boeren aan te sporen coöperaties op te zetten om hun producten samen te verkopen. De handelaar betaalt minstens een gegarandeerde minimumprijs en altijd een vaste ontwikkelingspremie. Bovendien moeten de plantages de rechten van hun arbeiders respecteren en hun sociale ontwikkeling stimuleren.

Naast de arbeiderspositie stelt Fairtrade natuurlijk ook milieueisen. Zo zijn bepaalde bestrijdingsmiddelen verboden en zijn er eisen voor afval- en waterbeheer.

Om het keurmerk te mogen dragen moeten producten 100% Fairtrade zijn.

De overeenkomsten en verschillen zetten we even op een rij voor u

Naast aangesloten zijn bij UTZ Rainforest Alliance en Fairtrade, zet Jacobs Douwe Egberts zich ook in op andere manieren voor een duurzame koffie-en theetoekomst.

 

UTZ

Fairtrade