Instant Bravo

Storing 6 oplossen

Machine schakelt uit.

Jouw Instant Bravo geeft storingscode 6. Dat betekent dat het ventiel te lang is geopend. Dat gebeurt als het te lang duurt om de vlotterbak te vullen. De koffiemachine schakelt dan automatisch uit.

Je kunt dit in 3 stappen oplossen met de online storingshulp.

 

Stap 1

Controleer de watertoevoer

Als jouw Instant Bravo een vaste wateraansluiting heeft, controleer dan of de waterkraan open staat. Zo niet, draai deze dan open en ga naar stap 2.

Heb je een Instant Bravo met een jerrycan? Zorg dan dat hier voldoende water in zit en dat deze niet overloopt. Ga vervolgens naar stap 3.

Stap 2

Controleer de filterhendel

Als jouw Instant Bravo een filter heeft, zorg dan dat deze filter open staat. Draai hiervoor de filterhendel naar rechts. Op een Claris filter zit geen hendel. Hier hoeft je dus niets aan te wijzigen. 

Stap 3

Trek de stekker uit het stopcontact

Haal de stekker uit het stopcontact, wacht een paar seconden en stop de stekker weer terug. Jouw koffiemachine reset zichzelf. De storingscode verdwijnt nu uit het display. 

TIP!

Bij de watertankvariant van de Instant Bravo kun je storing 6 voorkomen door dagelijks de watertank te vullen. Zorg dat je de watertank goed terugplaatst in de koffiemachine om lekkage te voorkomen. 

JDE is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van de site of de op de website beschikbare informatie, zoals het niet correct opvolgen van de JDEP onderhouds- en reinigingsvoorschriften.