• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
 • Gratis bezorging vanaf €200
 • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Resonsible sourcing

Het Common Grounds-programma is een project dat is ontwikkeld in samenwerking met The Rainforest Alliance. Het project zet zich in om de sociale en ecologische omstandigheden in de gebieden waar onze koffie, thee en palmolie worden geproduceerd te verbeteren.

JDE Common Grounds

Common Grounds is ontworpen om transparantie te bieden over de prioritaire duurzaamheidsuitdagingen in de koffie toeleveringsketen en om voortdurend verbeteren van de sociale, economische en milieuomstandigheden in de herkomst landen.

Ontdek hoe Common Grounds de koffieboeren in Oeganda steunt via deze video.

Duurzaamheid op het land

 • Klimaatverandering
 • Aarde
 • Water

Bescherming van de planeet voor de toekomstige generatie dankzij verbeterde landbouwmethoden.

Gelijkheid tussen mensen

 • Inclusie van gender & jeugd
 • Kinderarbeid
 • Arbeidsomstandigheden

Bewustwording van en praktijken om gelijke kansen te stimuleren en verbetering van de algemene arbeidsomstandigheden.

Welvaart van de boeren

 • Landbouwbeheer
 • Oogst optimalisatie
 • Een eerlijk inkomen voor elke boer

Zorgen voor een duurzaam productiesysteem dat ook economisch haalbaar is voor boeren.


Certificeringen

 

Certificatie- en verificatieprogramma’s zijn een goed middel om de duurzaamheid rond koffie en thee te stimuleren en om eerlijke prijzen voor boeren te garanderen. Niet alleen onze producten worden gecertificeerd, maar ook ons productieproces en onze bedrijfsvoering laten we door onafhankelijke instanties toetsen aan de hoogste standaarden. Lees meer over Rainforest Alliance & Fairtrade en Pickwick & Fairtrade.

 

 


Certificeringen bij JDE Professional België

 

Hier bij Jacobs Douwe Egberts België zijn we erg gedreven om u zoveel mogelijk gecertificeerde producten aan te kunnen bieden. Wij zijn daarom ook trots op het feit dat bijna 60% van al onze koffie- en thee producten duurzaam gecertificeerd is met een van de hierboven genoemde certificaties.

 

Ontdek hieronder een reeks van onze gecertificeerde koffie- en thee.

 


Onze doelen op internationaal niveau

 

JDE heeft twee belangrijke doelen voor zichzelf gezet met betrekking tot de inkoop van duurzaam verbouwde koffie, thee en palmolie:

1. Tegen 2025 moet 100% van de ingekochte koffie, thee en palmolie op een duurzame manier zijn verbouwd.

2. Het Common Grounds-programma moet 500.000 kleinschalige koffie- en theeboeren bereikt hebben tegen 2025.

 

Voor het Common Grounds-programma kopen we koffie, thee, en palmolie in dat ofwel gecertificeerd of geverifieerd is, ofwel afkomstig is uit gebieden waar JDE zich inzet om de sociale en ecologische omstandigheden te verbeteren. Naast samenwerkingen met leveranciers en boeren werken we ook samen met lokale overheden, NGO’s en het maatschappelijk middenveld. Sinds 2015 hebben we meer dan € 70 miljoen euro geïnvesteerd in verschillende Common Grounds-projecten over de hele wereld.

 

 

Onze aanpak

Het Common Grounds-programma is ontwikkeld in samenwerking met ‘The Rainforest Alliance’ en identificeert de meest belangrijke sociale en ecologische kwesties in onze toeleveringsketen. Hierdoor kunnen wij deze kwesties gemakkelijk bespreken met onze leveranciers en andere stakeholders.

The Rainforest Alliance stelt als onderdeel van het JDE Common Grounds-initiatief ook de Analyses van Problemen in de Oorsprong (Origin Issue Assessments) op. Deze ‘assessments’ dienen als een vroegtijdig waarschuwingssysteem dat potentiële problemen met betrekking tot de koffieproductie in een land identificeert, zodat we hier op tijd een oplossing voor kunnen vinden. Deze assessments worden opgesteld voor elk van de 23 JDE Common Grounds Verantwoorde inkoop-principes (responsible sourcing principles).

1.

We leren veel van onze leveranciers door middel van open en directe communicatie.

 

2.

We vergelijken de risico-analyses van leveranciers met de ‘assessments’ van de Rainforest Alliance en met de analyses van derde, onafhankelijke, partijen.

3.

We werken samen met leveranciers, NGO’s en lokale overheden om kleinschalige boeren met problemen te helpen.

4.

Ten slotte analyseren wij de resultaten van elk project en nemen de uitslag en geleerde lessen hieruit mee in toekomstige besluiten.