• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Minimizing Footprint

Bij JDE zetten we ons in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Tegelijkertijd willen wij producten van hoge kwaliteit blijven leveren die voldoen aan de behoeften en voorkeuren van onze klanten.


Onze impact op het milieu stap voor stap verminderen


Om deze vermindering te realiseren is zowel een hoger bewustzijn van onze impact op het milieu nodig als nieuwe innovatieve technologische ontwikkelingen. Bekijk de video hiernaast en ontdek hoe onze fabriek in Banbury zich inzet op het gebied van milieuvriendelijkheid.

Ons doel: 100% recycleerbare of composteerbare verpakkingen tegen 2025.

Onze Belgische
Acties

Klik op een afbeelding voor meer informatie over dit onderwerp.

Beheer van het milieu

Verschillende onderdelen van JDE’s Globale Milieubeleid zijn het Globale Milieu Management Systeem (GEMS), ons standaard productieproces en de ISO 14001-norm. Deze onderdelen helpen ons om constant verbeteringen te zien op het gebied van milieuvriendelijkheid.

Deze beleidsvormen, systemen en procedures zorgen er samen voor dat wij continu aandacht besteden aan het verminderen van ons geproduceerde afval. Daarnaast zorgt het er ook voor dat wij meer gebruik maken van energie uit herbruikbare bronnen om zo onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Onze doelen op het gebied van milieubeleid zijn:

  • Voldoen aan of het overtreffen van de doelen opgesteld in zowel wettelijke milieuvoorschriften als door JDE zelf.
  • Het continu blijven verbeteren van onze prestaties omtrent ons milieubeleid op een duurzame manier met respect voor de natuur.
  • Samenwerken met onze leveranciers en het gesprek aangaan met de leden in onze wereldwijde gemeenschap om vooruitgangen op het gebied van duurzaamheid te garanderen.
Terug naar overzicht

Verbeteren van onze verpakkingen

De manier waarop onze koffie- en theeproducten zijn verpakt speelt een cruciale rol in het behouden van de geweldige smaak en versheid van onze producten. Wij realiseren ons echter ook dat verpakkingsmaterialen wereldwijd een grote impact hebben op het milieu. Dit is de reden waarom wij hard bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe manieren om onze producten te verpakken met oog voor het milieu, zonder dat hiermee de kwaliteit van het product verloren gaat. Onze voorgeschreven doelen hiervoor zijn:

  • Het aanpakken van plastic afval en natuurvervuiling door 100% recycleerbare of composteerbare verpakkingen te ontwikkelen tegen 2025.
  • Het aantal verpakkingen dat wij gebruiken, gemaakt van recycleerbaar of composteerbaar materiaal, te verhogen om de circulaire economie de stimuleren.
  • Innovatieve oplossingen bedenken om onze verpakkingen te hergebruiken waar mogelijk.

In 2019 waren 87% van onze primaire en secundaire verpakkingen recycleerbaar of composteerbaar en bestond 28% van onze verpakkingen uit gerecycleerd materiaal.

Terug naar overzicht

Elimineren van afval

Ons streven is om het afval van al onze productieprocessen te verminderen en waar mogelijk te elimineren. Het is ons gelukt om het totale aantal gegenereerde afval van al onze fabrieken met 15% per ton productie te verminderen sinds 2013. De totale hoeveelheid afval dat terechtkomt op een vuilnisbelt is sinds 2013 verminderd met 73%. Bij 19 van onze fabrieken kwam slechts 1% van het gegenereerde afval terecht op een vuilnisbelt.

Deze vooruitgangen hebben we bereikt met dank aan grootschalige investeringen in het vergroten van de bewustwording van het milieu in onze gemeenschap en in innovatieve technologie. Zo maken 5 van onze fabrieken gebruik van branders die gebruikte koffiegruis omzetten in energie, wat weer gebruikt wordt in het productieproces. In 2019 verbrandden we in totaal 123.000 ton koffiegruis, 22.000 ton meer dan in 2013.

Terug naar overzicht

Ons energie verbruik en de uitstoot van broeikasgassen verminderen

In al onze activiteiten wereldwijd zijn we gericht om ons energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen om onze impact op het milieu te minimaliseren.

Sinds 2013 hebben we in veel van onze productieprocessen, waaronder de productie van single-serve of instant koffie, het totale energieverbruik met 10% terug kunnen draaien. Op basis van onze totale volume en mix in 2013 zagen we ons energieverbruik in productie dalen met 10,5% per ton aan productie.

Het toenemende gebruik van en de toenemende vraag naar energie-intensieve producten onder consumenten hebben geleid tot een verandering in ons energieverbruik sinds 2013. Het zorgde ervoor dat ons totale energieverbruik per ton aan productie toenam met 5% tussen 2013 en 2019. In diezelfde periode hebben we wel onze uitstoot aan broeikasgassen per ton aan productie verminderd met 0,4%.

Terug naar overzicht

Beheer van ons waterverbruik

Het is belangrijk voor ons om water efficiënt te gebruiken en om ervoor te zorgen dat ons afvalwater op de juiste manier wordt verwerkt om de potentiële negatieve impact ervan op het milieu te vermijden.

In onze fabriek in Rusland, dichtbij Sint-Petersburg, is het ons bijvoorbeeld gelukt om in 2019 de dagelijkse waterconsumptie met 15% te verminderen ten opzichte van 2018.

Toch blijft het verminderen van ons waterverbruik een grote uitdaging voor ons. De toenemende vraag onder consumenten voor meer water-intensieve producten zoals instant koffie en recente overnames van andere fabrieken hebben ervoor gezorgd dat ons waterverbruik per ton aan productie met 23% is gestegen sinds 2013. We zullen grootschalig blijven investeren in de bewustwording rond waterverbruik in onze gemeenschap en in innovatieve technologie om ons totale waterverbruik weer de goede kant op terug te draaien.

Terug naar overzicht