Recycleer uw capsules en discs

Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid, richten wij onze focus op de volgende kernpunten: Reuse, Recycle, Reduce en Renew.

 

Hoe recycleer ik mijn gebruikte
capsules en discs?

U hoeft ze alleen te verzamelen en op te sturen,
Terracycle regelt de rest.

Klik op de diagram voor meer informatie

 

Een vraag over ons recyclingproces? Klik hier.

Vraag hier een verzendlabel aan

 

 

Om u de beste espresso te serveren, worden onze capsules en discs gemaakt van aluminium. Aluminium behoudt namelijk de smaken en aroma’s van de koffie, zodat u optimaal kunt genieten van de uniek.

Wist u dat aluminium gemaakt is van 100% recycleerbaar materiaal? Bij hergebruik verliest het zijn eigenschappen ook niet, waardoor aluminium vrijwel voor onbepaalde tijd kan worden hergebruikt!

Ontdek hier ons hele gamma aan koffie capsules en discs!


Veelgestelde vragen

Moet ik de koffie uit de gebruikte capsules wassen voordat ik ze opstuur voor recycling?

Je hoeft de capsules niet eerst uit te wassen voordat je ze opstuurt voor recycling. Gedurende het recycling proces wordt de koffie gescheiden en gecomposteerd.

 

Wat gebeurt er met de capsules die ik opstuur?

Elk stuk afval dat TerraCycle ontvangt wordt gerecycled in nieuwe producten. Wanneer we jouw capsules ontvangen worden deze opgeslagen in ons warehouse totdat we een voldoende hoeveelheid hebben om het aluminium te verwerken door het te wassen en te shredden in kleinere stukken welke gesmolten worden en gerecycled worden in nieuwe producten. Kijk voor meer informatie over hoe TerraCycle het milieu helpt op www.terracycle.be.

 

Waarom is er een minimum aantal capsules die ik kan insturen? 

Vanwege milieureden willen we het transport tot een minimum beperken, daarvoor is meer per keer beter. Hiervoor is er een minimum van 2kg per verzendlabel, wat ongeveer 200 capsules is.

 

Hoe moet ik de capsules naar TerraCycle verzenden?

We raden aan om de capsules in de kartonnen doos waarin je ze ontvangt op te sturen. Je kan de capsules echter in elke beschikbare doos opsturen, zolang er ongeveer 200 capsules in passen (ons minimum gewicht). Kies de doos die je wilt gebruiken, doe je verzamelde capsules in een plastic zak (om lekken te voorkomen), stop de zak in de doos, sluit deze, plak de verzendlabel op de doos en breng het naar jouw dichtstbijzijnde UPS punt.

 

Is er een limiet aan hoeveel capsules ik op kan sturen? 

Er is een maximum gewicht van 30kg per verzendlabel.