Samen op weg naar duurzame koffie en thee

Kiest u voor koffie en thee van Jacobs Douwe Egberts Professional?
Dan steunt u samen met ons een koffie- en theemarkt die klaar is voor de toekomst.

Een duurzame toekomst

Dat smaakt naar meer

Duurzaamheid: voor iedere organisatie betekent dat iets anders. Hoe weet u nu of we bij Jacobs Douwe Egberts Professional wel goed bezig zijn? Certificeringen zijn alvast een goed begin. Zo zijn we aangesloten bij UTZ en Fairtrade. Daarnaast hebben ook enkele van onze blends, zoals de Golden Roast, het bio-label!

 

      

 

Wat dat betekent? U mag er zeker van zijn dat wij alles in het werk stellen om zoveel mogelijk gecertificeerde koffie en thee in te kopen. Maar ook dat we ons best doen om samen met onze leveranciers de arbeidsomstandigheden van de koffie- en theeboeren te verbeteren en de natuurlijke hulpbronnen op de teeltplekken te beschermen.

Hoe zorgen wij voor een duurzame toekomst?

Productie

Tegen 2020 willen we het totale energieverbruik van onze productie met 10% verminderen. Tussen 2014 en 2017 hebben we al een vermindering van 7% gerealiseerd. Ook gebruiken we duurzame energie. We zetten koffiedik om in stoom, waarmee we 90% van de warmtevraag in de fabriek in Joure (Nederland) opvangen, en we zetten afvalwater om in biogas voor het verwarmen van de stoomketels.

Transport

Door twee van onze koffiebedrijven te combineren, hebben wij bij onze leveringen de lading per vrachtwagen verhoogd en de af te leggen kilometers verminderd. Zo is onze 'carbon footprint' voor de logistiek in Nederland en België sinds 2013 met ongeveer één vijfde verminderd. Daarnaast wordt de groene koffie vanuit de haven per trein vervoerd in plaats van per vrachtwagen, wat de CO2-uitstoot vermindert met 13 kt per jaar.

Koffievoorziening

Onze energiezuinige koffieautomaten hebben bijna allemaal een eco-modus. Zo maken we het ook u gemakkelijk om op duurzame wijze te genieten van uw koffie. Verder gebruiken we voor onze verpakkingen zo veel mogelijk gerecycled materiaal. 

Welke Fairtrade blends bieden wij?

Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment

Douwe Egberts Espresso


Douwe Egberts Espresso Fairtrade is een melange samengesteld uit 100% Fairtrade gecertificeerde Arabica bonen. De diepe branding zorgt voor een heerlijke smaakervaring. De melange is uitstekend geschikt voor een smaakvolle espresso en lungo, maar vormt ook een solide basis voor een robuuste cappuccino of koffie verkeerd.

Douwe Egberts Freshbrew Traditional

 

Fresh Brew Traditional Fairtrade is een verfijnde combinatie van voornamelijk gewassen Arabica's, gecombineerd met ongewassen Arabica's uit Midden- en Zuid- Amerika en hoogwaardige Robusta bonen. Alle bonen die gebruikt worden in deze melange zijn 100% Fairtrade. De donkere branding zorgt voor een aangenaam pittige koffie met een afgeronde soepele nasmaak.

Douwe Egberts Double Certified Beans

Dit Biologisch & Fairtrade product bestaat uit een unieke melange van ecologisch geteelde Arabica-en Robustabonen, die met de hand werden geoogst en in kleine hoeveelheden geproduceerd. In de hooglanden kunnen de Arabicabonen rustig rijpen en hun complexe aroma en fijne zuurgraad ontwikkelen. De Robustabonen ontwikkelen op lagere hoogten hun kruidige aroma en geven zo onze koffie een volle body.

Douwe Egberts Instant Classic

 


Douwe Egberts Instant Classic Faitrade wordt samengesteld uit Arabica bonen uit Afrika en Centraal- en Zuid-Amerika, aangevuld met hoogwaardige Robusta bonen met het Fairtrade keurmerk. De medium branding van deze bonen maakt deze melange rond en evenwichtig, maar met voldoende pit.