• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Cafitesse.
Duurzaam van
boon tot kop!


Gecertificeerde blends

 

Onze doelstelling is dat in 2025 ons gehele portfolio van groene bonen op een verantwoorde wijze geteeld is. Momenteel hebben we voor ieder smaakprofiel (Medium, Rich & Fruity en Dark) van Cafitesse al een gecertificeerde blend beschikbaar. Naast deze UTZ-gecertificeerde blends er is ook een UTZ- en Bio gecertificeerde blend.

 

Waarom Cafitesse?

In dit filmpje leggen we het je kort en bondig uit.

Vrijblijvend advies aanvragen

Onze koffiebranderij

Al onze Cafitesse-koffie wordt op kwalitatieve wijze bereid waarbij we heel efficiënt omgaan met ingrediënten.

We persen het water uit het koffiegruis dat achterblijft na het productieproces. Hier voegen we bacteriën aan toe waardoor dit water zich omzet in biogassen waar wij onze stoomketels mee verwarmen.

Het droge koffiedik dat achterblijft verbranden we, hiermee verwarmen wij ook onze stoomketels. De energie die hierbij vrijkomt staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 2.000 huishoudens.

De overige stroom voor de productie komt 100% uit groene elektriciteit!* Daarmee besparen we tot 2600 Ton CO² per jaar, wat gelijk staat aan 1300 retourvluchten tussen Amsterdam en New York!

We gebruiken onze waterstromen om nog energiezuiniger te werken. Zo wordt warm water gebruikt om koud water op te warmen, en wordt koud water ook weer gebruikt om warm water af te koelen waar nodig.

Onze verpakking

Uit één pak Cafitesse 2L kun je wel 386 kopjes koffie halen. Voor hetzelfde aantal kopjes koffie gemaakt van bonenkoffie heb je minstens vier verpakkingen nodig.*

We werken er hard aan om ook onze verpakking nog duurzamer te maken. Ons doel: Het aanpakken van plastic afval en natuurvervuiling door 100% recycleerbare of composteerbare verpakkingen te ontwikkelen tegen 2025

Omdat er meer kopjes koffie uit één pak Cafitesse komen, is ook het transport efficiënter. We kunnen immers veel meer kopjes koffie zetten vanuit een vrachtwagen vol pakken Cafitesse koffie dan vanuit een vrachtwagen vol met pakken koffiebonen. Het totale verschil: 1 koelwagen met pakken Cafitesse koffie staat gelijk aan 3.8 vrachtwagens met pakken koffiebonen.

*Op basis van standaard Belgische instellingen en kopjes van 125ml.

Samen tegen afval

Omdat onze koffie al in de branderij is gebrouwd, is koffiegruis voor onze klanten verleden tijd en hoeft dit dus niet meer op locatie opgehaald te worden. Hierdoor hoeft er geen extra afvalstroom toegevoegd te worden en is er geen extra transport nodig.

Naast onze energiezuinige standaardmachines bieden we ook refurbished machines aan. Mocht een machine te oud of kapot zijn om refurbished te worden, dan wordt deze voor 82% gerecycleerd tot nieuwe grondstoffen. De andere 18% wordt gebruikt voor energieopwekking. Alle machines zijn voorzien van een energiebesparende eco-modus. Onze ambitie: 100% recycleerbare materialen in onze machines.

Van koffieboon tot herbruikbare beker, onze FSC papieren herbruikbare bekers kunnen tot 4x worden gebruikt, om vervolgens te worden gerecycleerd tot hoogwaardig papier. Zo is ons Cafitesse zetsysteem duurzaam van boon tot kop.

*100% groene elektriciteit, wat betekent dat? De elektriciteit die we gebruiken voor het produceren van onze Cafitesse-koffie komt rechtstreeks uit hernieuwbare bronnen. Dit zorgt ervoor dat Cafitesse een van onze meest duurzame koffiesystemen is. Jacobs Douwe Egberts Professional koopt de groene energie in doormiddel van zogenaamde ‘Garanties van Oorsprong’ (afgekort GvO’s) om ervan verzekerd te zijn dat de hoeveelheid groene elektriciteit die geproduceerd wordt ook gelijk staat aan de hoeveelheid elektriciteit die we verbruiken vanuit het Nederlandse elektriciteitsnet. De fabriek waar Cafitesse wordt geproduceerd staat namelijk in Joure, Nederland.

GvO’s zijn een standaard onderdeel van het systeem dat wordt gebruikt in de Europese energiemarkt en daarmee de enige manier om te garanderen dat de energie ook echt vanuit hernieuwbare bronnen komt, in ons geval: Nederlandse wind!