4 factoren om de juiste koffiemachine te kiezen

Het is belangrijk een doordachte keuze te maken voor elke koffiemachine in uw bedrijf, er zijn verschillende factoren die een rol spelen. Worden deze niet meegenomen in uw beslissing, krijgt u mogelijks te maken met wachtrijen aan de machine of onnodige kosten. 

De juiste koffiemachine op de juiste plaats

Een handleiding om de juiste machine voor uw bedrijf te kiezen.

Afhankelijk van de plek waar de machine komt te staan, het aantal koffiedrinkers en de variaties die u wenst, verschilt de keuze voor een machine. Bestaat er één ideale machine voor uw bedrijf? Niet per se. In sommige situaties speelt snelheid een belangrijke rol, in andere gaat het over de smaak van de koffie. Daarom combineren heel wat bedrijven verschillende koffiemachines.

Met onderstaande handleiding krijgt u alvast een eerste zicht op de mogelijke factoren waarmee u rekening dient te houden in de zoektocht naar een koffiemachine. 

1. Aantal koffiedrinkers

Een eerste overweging is het aantal koffiedrinkers per  machine. Dat is niet noodzakelijk het aantal mensen uw bedrijf telt: meestal zijn er meerdere machines per verdieping of zaal. Staat de machine in een centrale inkomhal, dan zal dit een groter volume zijn dan wanneer de machine in een vergaderzaal staat waar maar enkele keren per dag bijeenkomsten zijn.

Verder moet u ook in het achterhoofd houden of deze mensen op één tijdstip komen of dat er een continue afname is. Bij piekmomenten is het belangrijk voor een snelle machine te kiezen, of eentje die in staat is kannen koffie te vullen als u grote hoeveelheden tegelijk wilt voorzien.

2. Koffievariaties

Verder moet u bedenken (of in het beste geval bevragen) welke koffie de werknemers verwachten. Gewone zwarte koffie, waarbij u eventueel zelf suikerzakjes en melk voorziet, een machine die standaardvariaties uitgeeft (zwarte koffie, cappuccino etc.) of een volautomatische machine met uitgebreide variaties met alle soorten koffie, alsook chocomelk en soep. Soms kan u bij die laatste ook zelf uw hoeveelheden koffie en melk(schuim) instellen. 

3. Soort machine

De plek waar de machine moet komen te staan speelt ook een rol: zo heeft u de keuze tussen een vaststaande of eerder compacte machine die u gemakkelijk kan verplaatsen. Anderzijds hebben we ook machines in het aanbod die vaststaand zijn, maar de optie hebben om kannen te vullen. Zo combineert u de voordelen van beide machines.

 

4. Focus

De machines in ons gamma focussen op verschillende aspecten, die afhankelijk van uw situatie belangrijk zijn. Aan u om te kiezen welke factor(en)
de bovenhand krijgen. Met onderstaand schema heeft u alvast een overzicht van onze machinecategoriën en factoren.

U kiest voor smaak en kwaliteit wanneer u en andere werknemers wilt verzekeren van een heerlijk koffiemoment. Of wanneer u klanten en gasten een exclusievere koffie wilt schenken. In dat geval kiest u best voor een Espressomachine.

Kostenefficiëntie betekent dat u voor een machine kiest waarbij de prijs per kop koffie zo laag mogelijk is. Deze machines zijn vaak ook energiezuinig; zo bespaart u op uw elektriciteitsfactuur. Onze Instantmachines zijn dan een goede optie.

Gebruiksgemak en onderhoud zijn essentieel als uw bedrijf zelf instaat voor het onderhoud van de machine. De bediening en reiniging moet zo gemakkelijk mogelijk gaan. Ook hygiëne kan een belangrijke rol spelen. Het gamma van Cafitesse zorgt voor een intuïtieve bediening en gemakkelijk onderhoud. Er is nooit afval, waardoor de machines hygiënisch zijn.

Benieuwd welke machine(s) het best in uw bedrijf passen, met alle factoren in rekening genomen?
Ontdek het met onze koffietest!