• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

6 zaken om te overwegen voordat u een nieuwe professionele koffiemachine voor uw kantoor kiest

Het zoeken naar een professionele koffiemachine voor uw kantoor kan een uitdaging zijn, omdat er zoveel keuze is wat betreft soorten dranken, onderhoud en kosten. Om u te helpen hebben we een aantal belangrijke onderwerpen op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden voordat u de perfecte koffiemachine op de werkvloer kiest.
 
 

Liever niet zelf zoeken?

Vind de geschikte professionele koffiemachine in enkele klikken met onze handige tool.

Gebruik onze keuzehulp

Hoeveel kopjes moet uw koffiemachine dagelijks zetten?

De grootte van uw bedrijf is bepalend voor de keuze van uw nieuwe
professionele koffiemachine. Naast het aantal medewerkers en gasten is ook de
koffieconsumptie per persoon van belang. Volgens eigen onderzoek drinken de meeste mensen ongeveer vier kopjes koffie op een werkdag. Geldt dit op uw kantoor ook? Houden ze in uw kantoor ook van thee? En heeft u veel bezoekers die een lekkere cappuccino gaan drinken? Met zulke vragen kunt u beslissen of uw kantoor een machine met kleine of grote capaciteit nodig heeft. Misschien wilt u zelfs meerdere koffiecorners creëren of heeft u meer professionele koffiemachines nodig voor verschillende behoeften. Observeer de gewoonten van uw medewerkers en bepaal de beste optie voor uw kantoor. Onze koffie-expert kan u helpen bij het vinden van de perfecte match.

Kopen of huren van een professionele koffiemachine?

Kopen
+ De nieuwe koffiemachine wordt uw aanwinst
+ U geniet van 1 jaar wettelijke fabrieksgarantie
- U betaalt de volledige prijs van de professionele koffiemachine in één keer
- Zodra de garantie voorbij is, bent u voor eventuele reparatie- en onderhoudskosten zelf aansprakelijk
 
Huren
+ U hoeft de volledige prijs van de professionele koffiemachine niet in één keer te betalen
+ Onderhoud en servicekosten zijn inbegrepen in de huurprijs
- Op de lange termijn kost de machine u meer dan de eerste
aankoopprijs
 
Met de juiste leverancier voor uw professionele koffiemachines kunt u bespreken wat het voordeligste en geschikte scenario voor de behoeften van uw bedrijf is.

Welke koffiesoorten drinken uw collega's het liefst?

Verschillende sterktes van koffie, meerdere groottes van kopjes, koud melkschuim voor ijskoffie: sommige professionele koffiemachines bieden veel mogelijkheden. Voordat u een professionele koffiemachine kiest, is het belangrijk om te weten welke koffie uw collega's drinken. Houden uw collega's van een traditionele espresso? Dan is de zoektocht naar de juiste professionele espressokoffiemachine een logische volgende stap. Ongeveer 53% van de mensen op het werk drinkt graag op koffiebar geïnspireerde drankjes, zoals een latte macchiato en flat white. Als u koffievariaties met melk op kantoor wilt serveren, dan heeft de keuze van de professionele koffiemachine hierbij invloed op het onderhoud. U kunt kiezen voor koffiemachines met automatische melkdispenser of aparte melkreservoirs. De vraag is, wat past het beste bij uw kantoor?
 
We ontwikkelden een eenvoudige tool om u te helpen vast te stellen welke zakelijke koffiemachine het beste past bij de behoeften van uw werknemers en gasten. Beantwoord de vragen en laat onze koffie-expert u leiden naar de beste koffieoplossing van JDE Professional.
Gebruik de keuzehulp

Welk zettype past bij uw kantoor het best?

Waar u aan moet denken bij het zoeken naar een koffiemachine voor bedrijven is het zettype. Dankzij de verschillende smaken en karakteristieke eigenschappen is er voor ieders smaak- en serveerbehoeften iets geschikt.
 
• Vloeibaar: Wilt u koffie van goede kwaliteit met een consistente smaak serveren in elk kopje? Onze Cafitesse en Promesso koffiemachines bieden hoge kwaliteit in korte tijd. Deze professionele koffiemachine is zeer gebruiksvriendelijk en vereist minimale training en minimale schoonmaak. Het vloeibaar koffie-extract van koffiebonen wordt gezet in een fabriek en direct geconcentreerd. Hierdoor blijven de beste aroma's behouden en drinkt u koffie van superieure kwaliteit.
 
• Capsules: Professionele koffiemachines met capsules leveren heerlijke koffie. Deze koffie-oplossing is vooral handig als u niet al te veel kopjes per dag serveert (kan 30-50 kopjes/dag aan). Een geweldige oplossing om bij de receptie te plaatsen en uw gasten te verwelkomen met een heerlijke koffie, in een gezellige koffiehoek of in grote vergaderruimtes. Een pluspunt is dat capsules steeds duurzamer worden dankzij recyclebare materialen en recyclingprogramma's.
 
• Koffiebonen: Volautomatische bonen-tot-kop koffiemachines leveren vers versgemalen koffie op het werk. De koffie wordt onder hoge druk bereid, met een karakteristieke smaak en een mooi cremalaagje als resultaat. Bonen houden echter niet van zuurstof, dus u moet regelmatig het bonenreservoir schoonmaken, legen en uw machines onderhouden, zodat uw koffiebonen altijd hun geweldige smaak behouden.
 
• Gebrand en gemalen: Met een professionele filterkoffiemachine kan het hele kantoor genieten van koffie van de vertrouwde smaak van filterkoffie. Deze professionele koffiemachine is handiger als u veel kopjes koffie op een dag zet. Even een grote pot zetten voor uw collega's, zorgt voor een warme kop koffie om de dag mee te beginnen.
 
• Instant: Een professionele instant en automatische koffiemachine
is de perfecte oplossing voor industriële bedrijven of om binnen enkele seconden koffie te zetten. Kom nooit meer te laat voor een vergadering of afspraak!

Hoeveel tijd heeft u om de machine te onderhouden?

Om de koffie lopende te houden, is onderhoud belangrijk. Het type
professionele koffiemachine heeft zeker invloed op het onderhoud. Zo heeft een volautomatische espressomachine meer onderhoud nodig vanwege regelmatige reinigingstaken.
 
Koffiemachines met automatische reinigingsprogramma's maken het onderhoud van de koffiemachine een stuk eenvoudiger. Zijn de onderdelen van de koffiemachine makkelijk te verwijderen? Kunt u ze in de vaatwasser reinigen of moet u alles met de hand afwassen? Als u hier nu over nadenkt, kunt u in de toekomst veel onverwachte schoonmaakwerkzaamheden besparen.

Is duurzaamheid een belangrijk onderwerp voor uw bedrijf?

Als duurzaamheid belangrijk is voor uw bedrijf, kies dan een partner met dezelfde visie. Controleer de benadering van de verschillende leveranciers ten aanzien van duurzaamheidsthema's.
 
Check hun inzet voor een duurzamere toekomst. Hoe kijken zij naar het welzijn van de omgeving? Zijn ze sterk gefocust op recyclingprogramma's? Hoe denken ze over vermindering van de Co2-uitstoot in hun productieproces?

Heeft u hulp nodig?

Het zoeken naar een professionele koffiemachine voor uw kantoor kan een uitdaging zijn, omdat er zoveel keuze is. Download onze vergelijkingsfile en vergelijk leveranciers zelf of vraag om persoonlijk advies en wij helpen u graag verder.