Nieuw!

Uw vertrouwde thee,
in een duurzaam jasje.

Pickwick Tea Master Selection

Kies voor duurzaam

Uw vertrouwde Pickwick Tea Master Selection thee verandert. De nieuwe Pickwick Tea Master Selection bestaat uit 100% gecertificeerde thee. De verpakkingen zijn verantwoord ingekocht en na gebruik gemakkelijk recycleerbaar. Daarnaast is het theezakje plastic-vrij en daardoor composteerbaar.

Lees meer

Pickwick Tea Master Selection

Nieuwe duurzame samenstelling

De vernieuwde Pickwick Tea Master Selection is speciaal voor de bewuste genieter. In de overgang van het oude naar de nieuwe verpakking hebben wij de hoeveelheid verpakkingsmateriaal kunnen verminderen met 20%. Dit komt onder andere doordat wij afstand hebben genomen van plastic verpakkingsonderdelen én doordat wij het doosje herontwikkeld hebben zodat deze net wat kleiner is zonder dat de verpakkingseenheid wijzigt. Dit scheelt voor het milieu, maar is ook vanuit praktisch en logistiek oogpunt een stap voorwaarts betreffende ruimte in uw kantoorkastje of opslagruimte.

Alle thee van Pickwick Tea Master Selection is op een verantwoorde manier ingekocht en is Rainforest Alliance gecertificeerd. Dit keurmerk staat garant voor de bescherming van biodiversiteit, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verbeteren van de leefomstandigheden van de boeren.

En daar stop het voor ons niet. Zo hebben we ook de overstap gemaakt naar een composteerbaar, plastic-vrij theezakje dat na gebruik bij het groen afval kan.

Het doosje, de envelop en het labeltje zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papieer. Dat houdt in dat het hout om het papier te maken afkomstig is uit verantwoord beheerd bosgebied. Zo kun je van elke kop Pickwick Tea Master Selection bewust genieten.

Wereldse thee die
je goed doet

Het nieuwe Pickwick Tea Master Selection theeconcept is authentiek, verbindend en staat voor bewust genieten. Elke variant geeft een inkijkje in het land van herkomst van de thee. Pickwick Tea Master Selection neemt je mee, al is het maar voor even, op een reis rond de wereld.

Pickwick Tea Master Selection

Blends vol zorg en liefde

De varianten van Pickwick Tea Master Selection zijn gebaseerd op het Belgische smaakprofiel. Zo bieden wij voor ieder wat wils. 7 van de 8 smaken die je kent vanuit het eerdere assortiment zie je ook in het nieuwe assortiment terug. De enige nieuwe blend in het assortiment is de karakteristieke gember variant. Deze is, vanwege veler verzoek, in plaats gekomen van de Pickwick Lemon.

Pickwick Tea Master Selection

Proef de wereld

icon.png Acht wereldse melanges gebaseerd op het Belgische smaakprofiel

icon.png Duurzaam in samenstelling

icon.png Inkijkje in land van herkomst

icon.png Exclusief voor de professionele markt

Neem contact op

Pickwick Tea Master Selection

Veelgestelde vragen

Wat is de achtergrond van de overgang?

In deze overgang staat duurzaamheid centraal. Dat betekent dat wij enerzijds minder verpakkingsmaterialen gebruiken (verkleining van het doosje; verwijderen van plastic folie) en anderzijds wanneer wij verpakkingsmaterialen benodigen dat wij dit op een zo verantwoord mogelijke manier doen. Hierbij kiezen wij er bijvoorbeeld voor om geen plastic meer te gebruiken. Daarnaast zijn alle materialen (theezakje; envelop; doosjes) composteerbaar of recycleerbaar.

Verandert er wat aan de thee?

Ja, op het gebied van certificering en maling. Binnen Jacobs Douwe Egberts streven wij naar 100% verantwoord geteelde thee. Bij de herlancering zijn alle 8 blends Rainforest Alliance gecertificeerd. Dit is een verschil ten opzichte van de vorige range, daarin zijn 5 van de 8 blends UTZ gecertificeerd. Daarnaast verandert ook de maling van de thee. In de nieuwe samenstelling wordt gebruik gemaakt van fijne maling thee.

Wat verandert er aan de verpakkingseenheid?

Het aantal enveloppen per doosje/stuk blijft gelijk. Het doosje bevat 25 enveloppen. In sommige verkooppunten wordt Pickwick Tea Master Selection per omdoos verkocht. Daar gaat wel een verandering in plaatsvinden. Momenteel zitten er 3 doosjes/stuks per omdoos. Binnen de nieuwe Pickwick Tea Master Selection zitten er 4 doosjes/stuks per omdoos.

Blijven de theevarianten hetzelfde in de overgang?

7 van de 8 smaken binnen het assortiment blijven gelijk. In de nieuwe range zit één nieuwe smaak. Dat is de kruideninfusie Pickwick Gember. Deze komt in plaats van de Pickwick Lemon.

Wat is de invloed op de prijs van de thee?

De prijs gaat omlaag. De prijs wordt 2,99 euro per doosje.

Veranderen de accessoires ook mee (theekist/tray)?

De nieuwe producten passen in de huidige items. Voor een complete ervaring worden deze items wel verduurzaamd. Meer informatie hierover volgt later.