• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Rainforest Alliance en Fairtrade

Jacobs Douwe Egberts Professional is aangesloten bij zowel Rainforest Alliance als Fairtrade. Want niet alleen de kwaliteit van onze koffie en thee is belangrijk, ook de kwaliteit van de leef- en werkomstandigheden van onze koffie- en theeboeren.

Maar, wat houden deze keurmerken nu eigenlijk in en wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

Welk keurmerk is eerlijk en duurzaam?

Uw kop koffie of thee vindt zijn oorsprong op de plantages. Koffie- en theeboeren zorgen ervoor dat de koffiebessen, -bonen en theeblaadjes met de beste zorg behandeld worden. Maar wie zorgt er voor de boeren en het behoud van onze natuurlijke bronnen? Keurmerken als Rainforest Alliance en Fairtrade! Zij zetten zich in voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het beschermen van de natuurlijke hulpbronnen op de plantages.

Zijn deze keurmerken dan beide eerlijk en duurzaam? Ja, dat zijn ze zeker!

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance stimuleert duurzame landbouw en wil een betere toekomst voor de boeren en hun familie. De focus ligt op betere werkomstandigheden en meer zorg de toekomstige generaties. Daarnaast bevordert Rainforest Alliancebetere landbouwmethodes zodat de opbrengst van de landbouw groter is en de kwaliteit ervan verbetert, zonder dat de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput en de natuur wordt beschadigd.

Rainforest Alliance werkt samen met zowel kleine als grote boerenbedrijven en stelt eisen aan een goede landbouwpraktijk, sociale arbeidsverhoudingen en verantwoorde omgang met het milieu.

Sinds 2018 is Rainforest Alliance gefuseerd met UTZ. Rainforest Alliance richtte zich tot dan voornamelijk op milieuvriendelijke landbouw en bescherming en behoud van biodiversiteit.

Rainforest Alliance & JDE zorgen voor een eerlijke en duurzame toekomst.

Fairtrade

Fairtrade richt haar initiatieven op de arme kleine boeren en arbeiders. De focus ligt op het eerlijker maken van de handel en de positie van boeren en arbeiders in de keten te versterken, dit alles met steun van de consument.

Hoe gebeurt dit? Fairtrade probeert kleine boeren aan te sporen coöperaties op te zetten om hun producten samen te verkopen. De handelaar betaalt minstens een gegarandeerde minimumprijs en altijd een vaste ontwikkelingspremie. Bovendien moeten de plantages de rechten van hun arbeiders respecteren en hun sociale ontwikkeling stimuleren.

Naast de arbeiderspositie stelt Fairtrade natuurlijk ook milieueisen. Zo zijn bepaalde bestrijdingsmiddelen verboden en zijn er eisen voor afval- en waterbeheer.

Om het keurmerk te mogen dragen moeten producten 100% Fairtrade zijn.

Ontdek hieronder de producten die Rainforest Alliance of Fairtrade gecertificeerd zijn.

Rainforest Alliance

Fairtrade