• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Slechte koffie op het werk en de invloed ervan

Onderschat nooit de positieve impact van goede koffie op het werk. De kwaliteit van de koffie op het werk heeft impact op uw medewerkers en voor uw klanten is dat niet anders. Maar wat doet slechte koffie op het werk met mensen?


Wat zijn de gevolgen van slechte koffie op het werk?

Dat we gelukkig worden van een verse kop koffie van de beste koffiebonen is natuurlijk geen geheim. Op het werk drinken veel mensen koffie om de dag goed te starten, om wakker te blijven tijdens vergaderingen of als opkikker na de lunch. Wanneer niet eigenlijk? Om werknemers gelukkig te maken is het dan ook van belang om alleen de beste koffie aan te bieden, anders worden uw werknemers er niet gelukkiger op.

 

Werknemers minder gelukkig - eigen koffie mee naar werk

Naast het onderlinge geklaag over de matige koffie, zullen medewerkers op zoek gaan naar alternatieven. Zo zullen buiten het bedrijf om op zoek gaan naar goede koffie of ze nemen hun eigen koffie mee. Daar staat uw luxe koffieapparaat dan stof te vangen.

 

Werknemers zullen geen koffie aanbieden aan bezoekers

Bovendien straalt het gebrek aan goede koffie op het werk ook af op de gastvrijheid van het bedrijf. Medewerkers zullen minder snel geneigd zijn om uw klanten en relaties zelf een kop koffie aan te bieden. Die belangrijke zakenrelatie zet je toch zeker geen koffie voor dat u zelf niet drinkt? Gelukkig is er een oplossing!


Hoe zorg je voor goede en lekkere koffie?

Wanneer u klanten en werknemers wilt verzekeren van een heerlijk koffiemoment zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

 

Kies de juiste soort (bv. espressobonen als je veel melkkoffies aanbiedt)

De ultieme koffiebeleving begint natuurlijk met het hoofdingrediënt: de koffie! Om het lekkerste kopje voor te kunnen zetten is de keuze voor smaakvolle koffiebonen de eerste stap. Over smaak valt niet te twisten, maar over de kwaliteit van koffiebonen zeker wel! Gelukkig vind je bij Jacob Douwe Egberts uitsluitend de beste koffiesoorten. Van bonen tot pads en van instantkoffie tot cafitesse.

 

Kies het juiste koffiemachine

Om de koffiebonen het best tot hun recht te laten komen, is de volgende stap het uitzoeken van de ideale koffiemachine. Iedere koffiemachine heeft zijn eigen voordelen en mogelijkheden. Daarbij zijn een aantal zaken van belang zoals: de hoeveelheid koffiedrinkers op het werk, de locatie, kosten en de soorten koffie die u aan uw klanten en medewerkers wilt serveren. Benieuwd naar de ideale koffiemachine voor bij u op werk? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Bied verschillende soorten aan

Koffie serveren is verheven tot ware kunst. Een goede barista weet als geen ander hoe verschillende koffies te combineren zijn met melk om een heerlijke cappuccino of latte macchiato te serveren. Gelukkig kan dit met de koffiemachines van tegenwoordig ook op werk gemaakt worden. Bedenk vooraf dus goed welke koffievariaties u graag aan wilt bieden. Wilt u naast koffie bijvoorbeeld ook soep of warme choco aan kunnen bieden?

 

Kies een goede leverancier

Tot slot is het van belang om te kiezen voor een betrouwbare leverancier. Die koffiebonen vullen zichzelf niet aan natuurlijk. Ook vergt een koffiemachine onderhoud om uw klanten en medewerkers altijd de ultieme koffiebeleving aan te kunnen bieden. Gelukkig kan een betrouwbare leverancier u in alle facetten ontzorgen. Bij Jacob Douwe Egberts Professional hebben wij al meer dan 265 jaar ervaring met het ontzorgen van onze klanten. Kwaliteit van zowel koffie als onze service staan sinds dag bij ons voorop. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een gesprek aan en ontdek uw ideale koffiebeleving op werk.

Koffie-advies op maat

Ontvang vrijblijvend advies voor uw bedrijf

Ontvang advies