• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag


Is koffie op het werk verplicht?

Het is bijna vanzelfsprekend dat een bedrijf koffie of thee aanbiedt, maar is dit wel zo vanzelfsprekend? Ben je als bedrijf eigenlijk verplicht om koffie aan te bieden? Onze koffie expert Michel zocht het voor je uit:

 

 

Michel photo.png

Koffie-expert Michel: 

"Als werkgever ben je altijd verplicht om water aan te bieden aan je werknemers. Dit kan zowel kraantjeswater als flessenwater zijn. Je mag hiervoor je werknemers niets aanrekenen. 

Of je ook andere dranken moet aanbieden op de werkplaats / werf hangt heel sterk af van de temperatuur en de aard van het werk. Gekoelde dranken zijn vb. Verplicht vanaf  25°C in de bouw, voor secretariswerk of handenarbeid aan een tafel is dit pas vanaf 30°C verplicht. 

Het aanbieden van warme dranken zoals koffie of thee op de werkplaats/werf is dan weer verplicht wanneer je werknemers buiten werken en de temperatuur lager dan 5 ℃ is. Naast de wettelijke verplichting, is het natuurlijk ook een teken van gastvrijheid en een vorm van algemene beleefdheid om zowel werknemers als gasten warme dranken aan te bieden."

Sociale interactie

Koffie verbindt mensen, het zorgt voor gesprekken tussen collega’s, dient als een goede ijsbreker voor klantgesprekken. Ook in uw organisatie!

 

Een mooie bonus voor je werknemers

Koffie op het werk is geen verplichting, maar hoe denkt u dat uw collega’s reageren als er geen koffie op werk meer zou zijn? Koffie aanbieden op het werk is een mooie blijk van waardering naar uw collega’s, medewerkers, klanten en gasten. Die zet u toch alleen de beste koffie voor?

 

Verhoogde concentratie

Koffie draagt niet voor niks de bijnaam ‘zwart goud’. Koffie zorgt namelijk voor verhoogde concentratie en productiviteit door de aanwezigheid van cafeïne. Zo zorgt het zwarte goud dat u en uw collega’s optimaal kunnen presteren. Iedere dag weer!

Benieuwd hoe wij uw organisatie kunnen voorzien van de ideale koffieoplossing? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Koffie-advies op maat

Ontvang vrijblijvend advies voor uw bedrijf

Ontvang advies