• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Cappuccino op kantoor
Wishful thinking?

In België vindt u geen kantoor zonder koffie. Maar in hoeveel organisaties drinken de collega’s ook heerlijke cappuccino? En past dat binnen uw budget? Flashforward: waarschijnlijk wel.

Cappuccino op kantoor: Wishful thinking?

Ooit was cappuccino een exclusieve verwennerij van koffiebars en restaurants. Vandaag gaat u gewoon op bezoek bij een Belgisch bedrijf naar keuze. Want cappuccino is haast ongemerkt uitgegroeid tot een basiskeuze.

We telden het even na: ongeveer 8 op de 10 koffiemachines van Jacobs Douwe Egberts Professional bieden cappuccino aan. U vindt de optie bij allerlei soorten koffie, van instant tot espresso en van Cafitesse tot Promesso. Alleen bij filterkoffie kiezen we bewust voor de smaak, de eenvoud en het gebruiksgemak van één variatie (zwarte koffie).

Melk bepaalt

Als de meeste koffieconcepten en koffiemachines cappuccino in huis hebben, past deze variatie uiteraard in zo goed als elk budget. Uw portemonnee wil vooral weten welk type melk u daarvoor gebruikt.

Melkpoeder is voordelig en bewaart lang, maar kan natuurlijk niet op tegen de smaak van echte melk. Daarom ontwikkelden we een derde melkproduct: Café Milc is een hygiënisch bag-in-boxsysteem met geconcentreerde, echte melk.

Uw melkkeuze heeft op drie manieren impact op uw totaalprijs. Verse melk is allicht lekkerder, maar kost natuurlijk meer dan poedermelk, en vraagt ook intensiever onderhoud.

Cappuccino aanbieden én besparen op uw koffieprijs?
Daarin slaagt u met deze vijf tips!

Sectortrends

De meeste bedrijven geven vandaag de voorkeur aan een koffieoplossing met melkvariaties. Horecazaken kiezen zo goed als altijd voor cappuccino. In de gezondheidszorg is cappuccino vaak wel beschikbaar als extraatje voor het personeel, maar niet voor patiënten en bezoekers.

Kmo’s en grote bedrijven bieden doorgaans allerlei melkvariaties aan, en kiezen daarbij meestal voor voordelige, onderhoudsvriendelijke poedermelk. Op werven en in fabrieken, tot slot, spot je nog het vaakst zwarte filterkoffie.

Samengevat? Uw medewerkers mogen beginnen te juichen: cappuccino op kantoor is betaalbaar. De keuze waarover u wél even moet nadenken, is die van uw type melk (naast uw koffieconcept). Bij die afweging staan smaak en budget tegenover elkaar. Tip: vraag een proefsessie aan uw koffieleverancier om de beslissing gemakkelijker te maken.

Meer weten over de praktische kant van koffie op kantoor? 

Lees dan snel onze strafste gids voor koffie op het werk!