• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Is een espressomachine voor uw bedrijf de beste keuze?

Overweegt u om een espressomachine in uw bedrijf te plaatsen? Of zijn uw medewerkers ontevreden over uw huidige apparaat? Dan loont het de moeite om een standaard koffiemachine te vergelijken met een espressotoestel. Het ene is niet beter dan het andere, maar er is wel een verschil. In smaak, volume, imago, prijs en onderhoud.

Waarin verschilt een espressomachine van een gewoon toestel?

Espresso verschilt van gewone koffie door zijn bereidingEen espressomachine maakt koffie door zeer fijn gemalen bonen samen te drukken en er – onder druk – heet water door te persen. Het resultaat is een krachtige, kleine koffie. 

Welke factoren bepalen de keuze voor een espressomachine?


Uw bedrijf is zelden voorbestemd voor een koffie- of een espressomachine. Dat hangt in de eerste plaats van uw medewerkers af. Drinken zij graag eens een pittige koffie? Dan zijn ze waarschijnlijk dol op de espressomachine. Slurpt uw personeel liever zachte koffie – en graag heel veel? Dan is een traditionele koffiemachine de juiste keuze. Want van sterke espresso drinkt u meestal maar enkele kopjes per dag.

Een tweede factor is imago. Espresso heeft nog altijd een exclusiever imago dan standaardkoffie. Dat maakt het een favoriet van zowel organisaties die vaak klanten ontvangen als bedrijven die in een luxesegment actief zijn.

Is dat voor u niet het geval? Dan verbetert u met een espressomachine nog altijd uw werkgeversimago. Als uw medewerkers fervente koffiedrinkers zijn, vormt zo’n investering een prima incentive die uw medewerkers motiveert.

Keerzijde van het espressokopje

Een krachtigere smaak en een exclusiever imago hebben natuurlijk hun prijs: een espressomachine is gemiddeld wat duurder dan een koffiezetapparaat. Zeker als u een espressomachine vergelijkt met een toestel dat gemalen koffie gebruikt. Want dat laatste hoeft geen molen te bevatten, vereist minder onderhoud én werkt met goedkopere koffie. Vergelijk de voor- en nadelen van verse koffiebonen.

Conclusie: tijd voor een espressomachine in uw bedrijf?


Trekt u volop de imagokaart? Of is prijs de doorslaggevende factor? Dan bent u er snel uit. Maar voor heel wat bedrijven houden de troeven en keerzijden van een espressomachine elkaar mooi in evenwicht. Wat doet u dan?

Goed nieuws: u hoeft niet altijd te kiezen tussen een koffiezetapparaat en een espressotoestel. Heel wat bedrijven combineren beide. Het espressotoestel staat dan bijvoorbeeld in de vergaderzaal. Perfect om klanten stijlvolle koffie aan te bieden tijdens een bespreking. Een tweede hotspot voor de espressomachine? De lunchruimte. Zo genieten medewerkers na het middagmaal samen van een heerlijke espresso.

Vaak staat er daarnaast een gewone koffiemachine op de werk- of kantoorvloer. Zo combineren u en uw personeelsleden het beste van twee werelden.