• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Gewikt en gewogen
De voor- en nadelen van verse koffiebonen

Over dat wegen kunnen we kort zijn: een kilo gemalen koffie weegt evenveel als een kilo hele koffiebonen. Maar welke van beide wilt u? Over naar het wikken …

Voordelen van verse koffiebonen

Het grote voordeel van verse koffiebonen? U maakt er verse koffie mee! Tenminste, als u ze pas maalt wanneer u ook koffie zet. Op die manier krijgt uw gemalen koffie niet de kans om te oxideren. En vermijdt u dat uw kopje koffie daardoor bitterder smaakt.

Daarnaast geven koffiebonen een sterkere smaak af. Koopt u gemalen koffie? Dan haalt u meestal een blend in huis, een mengsel van verschillende soorten bonen. Altijd goed – zelden zeer uitgesproken.

Met verse bonen gaat u bovendien niet alleen voor een straffere smaak, maar ook voor úw smaak. Want u hebt meer controle over uw koffie: u kiest uw lievelingsboon én bepaalt hoe fijn u die wilt malen.

Nadelen van verse koffiebonen

Keerzijde van de medaille? Smaken verschillen – dus is het lang niet zeker dat uw gasten van dezelfde koffie houden als u. Gemalen koffie is een veiligere keuze. Bovendien is die altijd perfect gemalen. Een kleine molen is nu eenmaal minder precies dan een industrieel toestel.

Een andere factor? Tijd. Het duurt even om bonen te malen én koffie te zetten. Bovendien moet u zo’n molen ook onderhouden. Op het vlak van gebruiksgemak wint gemalen koffie.

Hetzelfde geldt voor de prijs. Bij integrale koffiebonen zijn de selectiecriteria en de kwaliteitscontrole strenger dan bij de samenstelling van een blend. Dat maakt hele bonen ook iets duurder.

To grind or not to grind?

 

Malen of laten malen? Met koffiepoeder kiest u voor een uniforme, veilige smaak. Bovendien is uw koffie sneller klaar, met minder onderhoud en tegen een lagere prijs. Haalt u bonen in huis? Dan gaat u voor versheid, een sterkere smaak en meer controle over die smaak. Hoe groter uw liefde voor koffie, hoe sneller u naar verse koffiebonen zult grijpen.

Meer weten over de praktische kant van koffie op kantoor?
Lees dan snel onze strafste gids voor koffie op het werk!

Of ontdekt u liever nu al welke koffie-oplossing het best bij uw bedrijf past? 

Doe de test