• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
 • Gratis bezorging vanaf €200
 • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Waarom goede koffie belangrijk is voor uw bedrijf

Koffie is belangrijk, vooral op de werkplek. De effecten ervan zijn enorm en kunnen helpen om van je bedrijf een productievere en positievere werkplaats te maken. De meeste werknemers hebben tegenwoordig een uitgesproken mening over de kwaliteit van de koffie op het werk. Ze verwachten dat de kwaliteit van de koffie in de bedrijfsomgeving niet onderdoet voor de kwaliteit van de koffie die thuis of buitenshuis wordt aangeboden.

In deze blog lees je meer over het belang van koffiepauzes op kantoor en waarom ze belangrijk zijn voor je bedrijf.

Koffie ondersteunt het sociaal contact op kantoor

Koffie schept banden. Mensen gaan naar koffiebars om zich te ontspannen, een heerlijke koffie te drinken en met de mensen in hun omgeving bij te praten. Als je op je kantoor een koffiehoek of verschillende professionele koffiemachines aanbiedt, roep je de sfeer van een deze koffiebar op. Hierdoor voelen mensen zich meer op hun gemak en is de kans groter dat ze met collega's in gesprek gaan en een band ontwikkelen.

Bovendien worden koffiepauzes door collega's gezien als essentieel voor het opbouwen van hechtere, persoonlijkere relaties en versterkt het hun gevoel van bij een bedrijf te horen.

Tot slot is koffie geweldig om de hiërarchische barrières te doorbreken en ongedwongen contacten in bedrijven te stimuleren. Want wat is nu een beter moment om een eerste contact te leggen en een band te onderhouden dan met collega's van andere afdelingen een koffiepauze te nemen?

Koffie maakt de personeelsdienst en de baas blij

Koffiepauzes zijn zowel voor de HR-afdeling als voor de werkgever een belangrijke factor. Er zijn verschillende redenen waarom rustige en gezellige koffiecorners het werk voor Human Resources kunnen vergemakkelijken en de werkgever blij kunnen maken.

 1. Tevreden werknemers zijn doorgaans meer betrokken.
  Een van de doelstellingen van HR-afdelingen is het welzijn van de werknemers te verbeteren en een productieve en positieve werkplek voor hen te creëren. De effecten van de aanwezigheid van professionele koffiemachines en een ontspannende koffiehoek op uw kantoor dragen alvast bij aan deze doelen.
 2. Creëert een veilige omgeving voor moeilijke gesprekken.
  Soms moeten mensen op de HR-afdeling, werkgevers en managers moeilijke gesprekken voeren met collega's. Een rustige koffiehoek op kantoor kan eraan bijdragen dat iedereen zich tijdens zulke gesprekken op zijn gemak en veilig voelt.
 3. Teambuilding en sterkere relaties.
  74% van de werknemers vindt dat koffiepauzes een prima manier zijn om met collega's te socializen. Daarom kunnen professionele koffiemachines en koffiehoeken op uw kantoor de teambuilding en de relaties binnen het bedrijf versterken.
 4. Meer creativiteit.
  Een comfortabele en veilige omgeving bevordert de creativiteit.
 5. Meer energie en productiviteit.
  Koffiepauzes dragen positief bij aan zowel de energie als de productiviteit van de werknemers. 71% van de werknemers geeft aan dat ze zich meer ontspannen en energieker voelen na een goede kop koffie.

Al deze bovenstaande aspecten leiden uiteindelijk tot een positieve werkomgeving waarin mensen gemotiveerder, productiever en gelukkiger zijn. Het resultaat? Een veilige werksfeer en het met succes bereiken van doelstellingen en targets. Daarom is het voor werkgevers van groot belang om speciale ontspanningsruimten in te richten, uitgerust met een of meer koffiemachines van goede kwaliteit.

Ontdek onze koffiemachines

Wil je persoonlijk advies over welke professionele koffiemachines bij het kantoor van jouw bedrijf passen?
Neem contact met ons op en ontvang een gratis, persoonlijke consultatie.

Vraag een gratis gesprek aan