Een Koffiemachine op kantoor - Keuzehulp

Het is belangrijk om een doordachte keuze te maken voor elke koffiemachine in uw bedrijf, daarbij spelen verschillende factoren een rol. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

De keuze voor een koffieautomaat op kantoor kan lastig zijn. Want u wilt natuurlijk de beste koffie op uw werkvloer schenken waarbij de machine aansluit op uw wensen voor zowel koffievariaties als gebruiksgemak. Er zijn gelukkig enkele zaken waar u op kunt letten om tot de beste keuze voor uw kantoor te komen. Hieronder hebben we op een rijtje gezet waar u op kunt letten bij de keuze voor een koffiemachine op kantoor die aansluit bij uw wensen.

Dankzij onze keuzehulp kunt u in een paar klikken zien welke machines geschikt zouden zijn voor uw situatie en uw behoeften!

Waarom een koffiemachine op kantoor?

De koffie die u schenkt, zegt veel over het type bedrijf dat u bent. U wilt uw gasten toch ook een warm welkom geven? Naast de uitstraling op uw klanten, zorgt koffie voor verbinding en blijdschap binnen uw bedrijf. Collega’s zoeken elkaar op bij de koffiemachine om onder het genot van een goede cappuccino terug te blikken op het weekend. Of wat denkt u van die opkikker voor de hele afdeling na de lunch? Op zoek naar de beste koffiemachine voor op het werk? Met deze handige tips vindt u de machine die het beste bij u past.

Welke koffiemachine koop je best?

Afhankelijk van de plek waar de machine komt te staan, het aantal koffiedrinkers en de variaties die u wenst, verschilt de keuze voor een machine. Bestaat er één ideale machine voor uw bedrijf? Niet per se. In sommige situaties speelt snelheid een belangrijke rol, in andere gaat het over de smaak van de koffie. Daarom combineren heel wat bedrijven verschillende koffiemachines. Met onderstaande handleiding krijgt u alvast een eerste zicht op de mogelijke factoren waarmee u rekening dient te houden in de zoektocht naar een koffiemachine.

1. Aantal koffiedrinkers

 

Een eerste overweging is het aantal koffiedrinkers per machine. Dat is niet noodzakelijk het aantal mensen uw bedrijf telt: meestal zijn er meerdere machines per verdieping of zaal. Staat de machine in een centrale inkomhal, dan zal dit een groter volume zijn dan wanneer de machine in een vergaderzaal staat waar maar enkele keren per dag bijeenkomsten zijn.

Verder moet u ook in het achterhoofd houden of deze mensen op één tijdstip komen of dat er een continue afname is. Bij piekmomenten is het belangrijk voor een snelle machine te kiezen, of eentje die in staat is kannen koffie te vullen als u grote hoeveelheden tegelijk wilt voorzien.

2. Koffievariaties

 

Verder moet u bedenken (of in het beste geval bevragen) welke koffie de werknemers verwachten. Gewone zwarte koffie, waarbij u eventueel zelf suikerzakjes en melk voorziet, een machine die standaardvariaties uitgeeft (zwarte koffie, cappuccino etc.) of een volautomatische machine met uitgebreide variaties met alle soorten koffie, alsook chocomelk en soep. Soms kan u bij die laatste ook zelf uw hoeveelheden koffie en melk(schuim) instellen. 

3. Soort machine

 

De plek waar de machine moet komen te staan speelt ook een rol: zo heeft u de keuze tussen een vaststaande of eerder compacte machine die u gemakkelijk kan verplaatsen. Anderzijds hebben we ook machines in het aanbod die vaststaand zijn, maar de optie hebben om kannen te vullen. Zo combineert u de voordelen van beide machines.

4. Focus

 

De machines in ons gamma focussen op verschillende aspecten, die afhankelijk van uw situatie belangrijk zijn. Aan u om te kiezen welke factor(en)
de bovenhand krijgen. Met onderstaand schema heeft u alvast een overzicht van onze machinecategoriën en factoren.

Soort koffie op het werk: pads, cups, filterkoffie, of toch liever iets anders?

Bij de beste koffiemachine, hoort natuurlijk ook de beste koffie. Iedere soort heeft haar eigen karakter, smaak en beleving voor op kantoor. De keuze voor het soort koffie hangt af van de hoeveelheid koffiedrinkers, de opties die u uw klanten en collega’s wilt bieden en het type machine. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit: filterkoffie, capsules, instantkoffie, cafitesse of koffiepads. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Bestellingen en leveringen

Omdat u natuurlijk doorlopend voorzien wilt zijn van overheerlijke koffie op het werk, kunt u gebruik maken van de diensten van onze logistieke partner die zich naast efficiëntie en flexibiliteit ook focust op duurzame logistiek. Heeft u voor 12 uur besteld? Dan wordt uw bestellingen binnen 2 werkdagen geleverd. Plaats uw bestelling eenvoudig online en maak uw collega’s en klanten blij met een heerlijke cappuccino of latte machiatto op kantoor.

Het herstel en onderhoud van de koffiemachine voor kantoor

Indien u een koffiemachine huurt, is het onderhoud gedurende het hele contract geborgd. Bij de aankoop van een koffiemachine kunt u een servicecontract afsluiten. Hiermee wordt u volledig ontzorgd en verzekerd van service zolang u het apparaat gebruikt. Hoe vaak het apparaat onderhoud nodig heeft, is afhankelijk van het verbruik.

 

Bekijk onze koffiemachines

Barista One - Espresso koffiemachine

Barista ONE

Espresso koffie

 Volautomatische koffiemachine, speciaal ontworpen voor de liefhebber van bonenkoffie. 

check.png 12 (koffie)variaties
check.png 30 sec/kop koffie - 40 sec/cappuccino
check.png Versgemalen bonen

› Bekijk koffiemachine

L'OR Promesso

Liquid koffie

Met dit koffiesysteem van Jacobs Douwe Egberts krijgt u de kwaliteit die u wilt en de betrouwbaarheid die u nodig hebt. L'OR Promesso biedt u alles, behalve compromissen.

check.png 11 (koffie)variaties
check.png Volledig personaliseerbaar
check.png Winnaar Red Dot Design Award

› Bekijk koffiemachine

Schaerer Soul - Espresso koffiemachine

Schaerer Soul

Espresso koffie

Met de Schaerer Soul volautomatische espressomachine brengt u de koffiecultuur en de gezellige sfeer van de koffiebar naar uw bedrijf.

check.png 16 (koffie)variaties
check.png Inclusief heerijke chocovariaties
check.png Premium espressomachine met verse melk en dubbele bonencontainer

› Bekijk koffiemachine