• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Opstarten van uw espressomachines

Volg de volgende stappen om uw espressomachine met verse melk weer op te starten

Stap 1

Als er nog ingrediënten, waaronder ook koffiebonen, in uw machine zitten van voor het niet meer gebruiken van de machine, verwijder dan de oude producten en vervang deze door nieuwe ingrediënten.

 

Stap 2

Plaats (mits van toepassing) de schoon gereinigde mengkommen, lekbak en zetsysteem terug.

 

Stap 3

Indien u ook een Brita filter heeft, spoel deze door (10ltr) en zorg ervoor dat u hiervoor een grote emmer bij de hand hebt. Dit dient te gebeuren voordat het toestel wordt opgestart.

 

 

  • Open de watertoevoer maar schakel het koffietoestel nog niet in.
  • Het spoelventiel (1) activeren en het waterfiltersysteem spoelen totdat het gefilterde water helder en zonder luchtbellen is. Wij raden aan +/- 10 liter te spoelen.
  • Bij het ontluchten/spoelen van de spoelslang (2) het weglopende water opvangen in een geschikt reservoir.
  • Controleer het systeem op eventuele lekkages.

 

Stap 4

Zet de machine AAN

 

Stap 5

Met de aan-/uitknop in de machine, of door stekker in de wandcontactdoos te steken.

Stap 6

6.1
Zet de melk-koelkast AAN door de stekker in de wandcontactdoos te steken of de aan-/uitknop van de koelkast op “I” te schakelen. Een geïntegreerde koelkast start automatisch op bij aan zetten van de machine.

6.2
Als de boiler met water gevuld is gaat de machine opwarmen. Belangrijk: het opwarmen van de boiler kan tot 15 minuten duren

6.3
Als de machine klaar is met opwarmen kunt u de cappuccinomaker (opschuimer met slang) voor een schoon exemplaar vervangen.

 

Stap 7

Voer de wekelijkse reiniging uit volgens de gebruiksaanwijzing of het stappenplan. Belangrijk hierbij is is dat het reinigingsprogramma met reinigingstabletten hiervoor wordt toegepast.

 

Stap 8

Reinig de melkcontainer volgens de gebruiksaanwijzing of stappenplan.

 

Stap 9

Voer 3x een dagelijkse spoeling uit voor het verversen van het boiler water.

 

Stap 10

Sluit de deur/paneel en test de werking van de machine door proefconsumpties te nemen met alle mogelijke ingrediëntsoorten. Controleer de kwaliteit van de uitgegeven proefconsumptie.

 

Mocht u nog vragen hebben of aanvullende informatie willen, neem dan contact op met onze Helpdesk: service.ProBeLux@JDEcoffee.com of met uw vaste JDE contactpersoon.