6 tips voor de perfecte coffeecorner

Een coffee corner kan niet bij uw bedrijf ontbreken als u een goede koffie ervaring wilt aanbieden. Dit is namelijk een perfecte plek voor uw medewerkers of gasten voor een kort overleg of goed gesprek. Maar hoe maakt u nu die perfecte koffiehoek? Wij delen graag onze tips over hoe u het best uw koffiehoek kunt inrichten.

De perfecte coffee corner

De indeling van een goede koffiehoek is per bedrijf verschillend. Elk bedrijf is namelijk anders en heeft andere wensen. Gelukkig kan het samenstellen van de perfecte koffiecorner ook op verschillende manieren. Hij kan namelijk precies afgesteld worden naar uw eigen wensen en behoeften.

 1. De plek van uw koffiehoek

Allereerst is het belangrijk om na te denken over de plek van uw koffiehoek. Deze kan namelijk het beste geplaatst worden op een centrale plek op de werkvloer. Dan is hij gemakkelijk bereikbaar voor iedereen. Op deze manier heeft u een gastvrij ontvangst en komen uw werknemers gemakkelijk samen voor een goed gesprek.

2. De omvang van uw koffiehoek

De omvang van uw koffiehoek hangt af van het aantal werknemers en eventuele gasten dat gebruik gaat maken van uw koffiecorner. Dit bepaalt namelijk het aantal koffiemachines en de grootte van de koffiehoek.

3. De inrichting van uw coffee corner

 Voor de inrichting van uw koffiecorner kunt u kiezen voor passende meubels, zoals stoelen en tafels, of onderzetmeubels. Hiernaast moet u ook nadenken over eventuele accessoires zoals bijvoorbeeld een beker organizer of een ander koffiecorner meubel. Hiermee krijgen uw medewerkers een extra luxe koffie-ervaring.

4. Het soort koffiemachine

Hiernaast is het van belang dat u nadenkt over het soort koffiemachine in uw koffiehoek. Wilt u een snel en efficiënt apparaat met enkele keuzes of wilt u meer variaties zoals ook heet water en melk? Het koffieapparaat is namelijk afhankelijk van de functies waarvan u gebruik wilt maken.

5. De verschillende koffievariaties

De koffievariaties die u wilt schenken hebben ook invloed op uw koffiecorner. Wilt u alleen een standaard lungo schenken of wilt u kunnen genieten van een cappuccino of latte macchiato? Afhankelijk van de koffievariaties kiest u voor een ander koffieapparaat en andere inrichting in uw koffiehoek. Tip: het is ook handig om te kijken welke blend koffie u wilt schenken.

6. Het soort glaswerk

Afhankelijk van de koffiekeuze van uw medewerkers of gasten kunt u ander servies de boventoon in uw koffiehoek laten voeren. Wilt u mooie lange latte macchiato glazen of simpele biologisch afbreekbare kartonnen koffie- en theebekers? Beide kunnen op een prominente plek in uw koffiehoek.

Wilt u graag meer informatie dan kunt u natuurlijk ook contact opnemen met onze Jacobs Douwe Egberts Professionals. Zij helpen u graag verder.