• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Onze thee

Al sinds 1753 selecteren de Pickwick Master Blenders thee van de hoogste kwaliteit. Maar waar komt deze thee vandaan? En wat kun je eigenlijk allemaal met thee?

Thee is een drank die al eeuwenlang, overal ter wereld wordt gedronken. Aan dat ene glas thee gaat een heel proces vooraf. Benieuwd hoe een theeplant een theemoment wordt?

Waar komt thee vandaan?

Pickwick haalt haar thee van over de hele wereld, maar het meeste komt uit India, Sri Lanka en Indonesië. Dit zijn belangrijke landen voor ons: ze hebben namelijk het perfecte klimaat en hoge plantages. Waar de thee alleen maar lekkerder van wordt!

Ga voor verfrissende thee

Wist u dat u van uw warme kop thee ook heel gemakkelijk een verfrissende iced tea kunt maken? Het enige wat u hiervoor nodig hebt is uw vertrouwde smaak Pickwick thee en wat ijsblokjes. Heel geschikt voor de warmere dagen op kantoor!

Ontdek onze recepten

Wist u dat?

Misschien heeft u het al wel eens gelezen: kruidenthee is geen échte thee. Het wordt ook wel ‘tisane’ genoemd. Kruidenthee bestaat uit natuurlijke kruiden die rechtstreeks uit het water worden opgenomen. Het bevat hierdoor geen cafeïne of looizuur.

Zwarte thee

Zwarte thee is afkomstig van de bladeren van de theeplant, Camellia Sinensis. Voor zwarte thee worden de theeblaadjes bewerkt waardoor oxidatie kan plaatsvinden en zwarte thee ontstaat. Zwarte thee is de meest gedronken theesoort in de wereld.

Groene thee

Groene thee komt van dezelfde theeplant - de Camellia Sinensis - als de zwarte thee, maar de blaadjes worden na het plukken gedroogd, waardoor ze hun oorspronkelijke groene kleur en smaak behouden. 

Rooibos

Rooibos is afkomstig van een plant die van nature voorkomt in de omgeving Cederberg in Zuid Afrika. De naaldjes van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. Rooibos is niet afkomstig van de theeplant en is dus eigenlijk geen theesoort.

Ontdek deze theesoorten

pickwick duurzaamheid logos

Duurzame thee

Pickwick geeft niet alleen om de kwaliteit van de thee, maar ook om de boeren die de thee verbouwen en de planeet die we samen delen. Daarom is Pickwick aangesloten bij de organisatie Ethical Tea Partnership en werken wij samen met onafhankelijke certificering programma’s zoals UTZ Certified en Fairtrade.

Meer weten over duurzame thee?