• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Werknemers motiveren?
Koffie serveren!

Slecht nieuws: over ‘werknemers motiveren’ zijn er ontelbare boeken geschreven. Goed nieuws: u hoeft die niet allemaal te lezen.
Eén dampend kopje koffie is meteen een handboek ‘Motivatietechnieken’ waard.

Trio van motivatie

Werknemers motiveren kan op honderd-en-een manieren. En de ene techniek is niet altijd beter dan de andere. Wél waar: de ene aanpak is eenvoudiger dan de andere. Koffie – u raadt het al – hoort thuis in die eerste categorie.

Nog mooier? Lekkere koffie op het werk rendeert op drie niveaus:

Werkgevers tonen aan medewerkers dat ze hen waarderen.

Medewerkers overwinnen energiedipjes.

Teams werken efficiënter dankzij informele overlegmomenten aan het koffietoestel.

Koffie als incentive


Doe de test: wat gebeurt er wanneer u van gratis koffie de inzet maakt van een bedrijfsdoelstelling? Of wanneer u uw team een espressomachine geeft als sinterklaasgeschenk? Wedden dat zoiets meer lachende gezichten oplevert dan een kleine bonus of geschenkbon?

Dat is geen toeval. Een kop koffie is niet alleen een product. Het creëert een ervaring. En het menselijke brein schat ervaringen hoger in dan materiële zaken. U herkent het ongetwijfeld: van een geslaagde vakantie geniet u langer na dan van een dure aankoop.

Dat verhaal werkt jammer genoeg ook in de omgekeerde richting. Een negatieve ervaring blijft langer nazinderen dan een miskoop. Biedt u als werkgever goedkope koffie aan die u thuis ook niet zou drinken? Dan keert uw motivatietechniek zich tegen u.

 

Uw medewerkers kunnen de indruk krijgen dat ze geen kwaliteitsvolle koffie waard zijn

Uw medewerkers verliezen tijd aan frustraties over de ondermaatse koffie

Uw medewerkers generen zich om een kop koffie aan te bieden aan klanten en leveranciers

Het begint bij koffie

Kort samengevat: smaakt de koffie op kantoor? Dan hebt u alvast een eerste motivatietechniek succesvol toegepast.

Daarna kan een handboek ‘Motivatietechnieken’ alsnog voor extra inspiratie zorgen. En hoe leest u dat? Met een heerlijke kop koffie in de hand, natuurlijk!

Wilt u de efficiëntie van uw vergaderingen verhogen? Dan hebt u naast dat lekker kopje nog een andere troef achter de hand. Lees hier de 6 geboden van écht efficiënt vergaderen.

Bent u nog op zoek naar de beste koffieoplossing voor uw bedrijf of organisatie? Laat u dan gratis adviseren door onze koffie experts. 

Vraag gratis advies aan