• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

Bevroren koffie:
iets om het warm van te krijgen?

 

 

Toegegeven, het klinkt wat ongewoon: bevroren koffie. Toch is het niets nieuws. Bij Jacobs Douwe Egberts Professional bereiden we al meer dan 50 jaar – sinds 1962 – Cafitesse. Daar moet een goede reden voor zijn. Tijd om het geheim van diepvrieskoffie te ontdooien.

 

Hoe maken we bevroren koffie?


Een groot deel van het succesverhaal van Cafitesse schrijven we al tijdens het productieproces. We zetten bijzonder straffe koffie (veel sterker dan espresso) die we meteen luchtdicht verpakken en diepvriezen. Zo slagen we erin om de geur en de smaak van de koffie integraal te bewaren. Voor langere tijd. Want in diepgevroren toestand lijkt de tijd wel stil te staan voor de koffiedeeltjes.

Bevroren koffie beantwoordt dus het vraagstuk ‘Hoe kan ik verse koffie toch lang bewaren?’. De uiteindelijke houdbaarheid hangt van de blend af. Bij Jacobs Douwe Egberts Professional werken we met twee soorten. De ene bewaart u in vloeibare toestand op kamertemperatuur tot zes maanden. De andere bewaart u in de diepvriezer. Bij een temperatuur van -18 °C blijft die een heel jaar goed.

Voor- en nadelen van diepvrieskoffie


Cafitesse is geen koffie die u zelf vers zet. Maar verder zijn er vooral voordelen. Want dankzij het innovatieve productieproces blijft de kwaliteit van de koffie beter overeind dan bij oploskoffie.

Bovendien wordt de koffie altijd op dezelfde, perfecte manier gezet. Want dat gebeurt door specialisten in onze ‘Cafitesse-brouwerij’. Uw werknemers hoeven dus nooit met elkaar te discussiëren over de sterkte van de koffie op kantoor. En ze krijgen hun kopje razendsnel. In enkele seconden voegt een machine water toe en komt de versheid van de koffie weer tot leven.

Koffie vervangen doet u net zo goed in een paar seconden, aan de voorkant van de machines. En de schoonmaak vraagt amper 10 minuten werk per week.

Een laatste voordeel? Cafitesse is compact. De koffie wordt ingedikt tot amper 1/12de van het normale volume van een kopje. Handig voor het transport en de opslag.

Wie kiest er voor bevroren koffie?


Bevroren koffie drinkt u het vaakst bij grote bedrijven die snelheid en gebruiksgemak vooropstellen zonder te willen inboeten aan kwaliteit.

Voor kmo’s ziet het profiel er identiek uit, maar dan op kleinere schaal. Vanaf 20 medewerkers laat u een Cafitesse-machine al optimaal renderen.

Meer weten over de praktische kant van koffie op kantoor? 

Lees dan snel onze strafste gids voor koffie op het werk!

 

Of ontdekt u liever nu al welke koffie-oplossing het best bij uw bedrijf past?

Doe dan onze vliegensvlugge koffietest.