• Voor 12u besteld, overmorgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €200
  • Technische ondersteuning binnen de eerstvolgende werkdag

40 seconden over…

Cafitesse!

Interview met Bas Stok,
Manager Corporate Responsibility bij JDE Professional

Waarom spreekt men over Cafitesse als het gaat om een duurzame keuze in koffie?

Bas: Cafitesse wordt gebrouwd in onze fabriek in Joure, die draait op 100% groene energie uit herbruikbare bronnen. Hier branden en malen wij de groene koffiebonen, om er uiteindelijk Cafitesse koffie van te brouwen. Dit wordt vervolgens verpakt in een speciale verpakking. Alle processen in de fabriek in Joure worden aangedreven aan de hand van 100% groene stroom.

Dit maakt Cafitesse een lekkere en ecologisch verantwoorde koffie!

Met welke soort bonen wordt de Cafitesse koffie gebrouwen?

Bas: Wij verkrijgen onze kwalitatieve koffiebonen van verschillende plantages over de hele wereld. Op het moment zijn het merendeel van onze koffiebonen UTZ gecertificeerd. Ons doel is om in 2025 alleen nog maar 100% duurzaam verbouwde koffiebonen in te kopen. Voor Cafitesse gebruiken wij ongewassen Arabica bonen, gewassen Arabica bonen en ten slotte Robusta bonen voor een evenwichtige, licht gekruide smaak.

Ontdek Cafitesse!

Kunt u ons wat meer vertellen

over het duurzame proces van het branden van de bonen?

Bas: Zodra de koffiebonen in onze fabriek aankomen, worden ze gemengd om onze exclusieve blends te creëren. Na het mengen worden de bonen gebrand, gemalen, gebrouwd en vervolgens verpakt. Onze Cafitesse koffie is een 100% pure koffie en is wel 9 keer sterker dan een espresso. Alle energie die verbruikt wordt in het proces is groene energie. Hierdoor besparen wij tot 2600 ton aan CO2 per jaar, wat overeenkomt met 1300 retourvluchten tussen Parijs en New York!

Welke groene energiebronnen gebruikt u?

Bas: Na het brouwproces van de koffie verzamelen we al het achtergelaten koffieresidu. Dit wordt omgezet in biogas, om vervolgens weer gebruikt te worden in de fabriek van Joure. De hoeveelheid energie die geproduceerd wordt uit deze herbruikbare energiebron staat gelijk aan het energieverbruik van 2000 huishoudens per jaar. Hiernaast halen wij ook energie uit een windmolenpark om toe te komen aan onze totale hoeveelheid benodigde energie.

Op zoek naar een duurzame oplossing voor uw koffie? Vraag een gratis persoonlijk advies aan!

En hoe zit het met het transport van de koffie?

Bas: Een ander bijzonder aspect van Cafitesse is de verpakking: de liquid koffie is verpakt in een bag-in-box. Deze zak is speciaal geoptimaliseerd om uw koffie vacuüm verpakt te vervoeren zonder overbodig veel ruimte in te nemen. Hierdoor zijn er minder transportwagens nodig in vergelijking met de klassieke koffiebonen. Onze Cafitesse koffie is wel 9 keer sterker dan een gewone espresso en wordt in de machine weer verdund. Door dit proces kan je met 1 pak Cafitesse net zoveel koffie zetten als met 4 pakken klassieke koffiebonen.

"Hierdoor is het transport van Cafitesse 4 keer efficiënter dan dat van de klassieke koffiebonen. Dit draagt bij aan onze duurzaamheid!"

Klaar voor een duurzame koffiemachine?

Cafitesse koffie machines

100% groene elektriciteit

  • Wij gebruiken zowel thermische als elektrische energie om Cafitesse koffie te produceren. De elektrische energie is verkregen uit 100% duurzame bronnen.
  • De elektriciteit komt uit Europese windmolens.
  • Een deel van de thermische energie die wij gebruiken is biogas. Dit wordt op een duurzame manier verkregen omdat wij dit produceren door ons eigen koffieresidu te verbranden.

Guarantee of Origins certificaat

Jacobs Douwe Egberts Professional koopt Guarentees of Origins certificaten in om er zeker van te zijn dat de hoeveelheid geproduceerde groene energie gelijk staat aan de hoeveelheid elektriciteit dat wij gebruiken van het Nederlandse elektriciteitsnet. GO’s maken deel uit van de Europese energiemarkt en zijn de enige manier om met zekerheid te kunnen vaststellen dat verkregen elektriciteit van duurzame bronnen komt. In ons geval: Nederlandse wind!

Cafitesse

Van de boon tot in het kopje: Duurzaam

Cafitesse is vers gebrouwen koffie van top kwaliteit: 100% duurzaam met een heerlijke smaak. De koffie wordt gebrouwen onder perfecte omstandigheden en wordt daarna meteen verpakt en bevroren om zo de lekkere smaak en aroma's te behouden. In combinatie met onze machines zorgt dit voor een snelle bereiding van een kop koffie van hoge kwaliteit, terwijl we respect blijven houden voor de natuur.

 

Vraag een persoonlijk advies aan